Bulgaristan Vizesi - Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar

Bulgaristan’a turist olarak bir gezi yapmayı planlıyorsanız ve bununla ilgili öğrenmek istedikleriniz varsa, tüm merak ettiklerinizi araştırıp sizler için bu hazırladığımız bu yazımızda sorularınıza yanıt bulabileceksiniz.

Bulgaristan’a yapmak istediğiniz gezi için almayı düşündüğünüz turistik vize ile ilgili bilmeniz gereken bazı standart prosedürlerden önce, gelin hep birlikte bu ziyaret etmeyi istediğiniz ülkeyi turistik açıdan bir inceleyelim ve genel bir bilgi edinelim.

Bulgaristan ve Türkiye, kültürel ve sosyal bakımdan ortak bir paydaya sahiptirler. Pek çok kültürümüz, adetimiz ve geleneğimiz bu halkınkilerle hemen hemen aynıdır. Bunun böyle olması ise, Yunan ve Türk halkının yüzyıllar boyu Osmanlı çatısı altında birlikte kardeşçe yaşamasından kaynaklanan hoş bir sonuçtur. Balkanların havasını yakalayacağınız bu topraklarda gerek doğası bakımından gerekse tarihi zenginliği bakımından kendinizi zengin bir çevrede bulacaksınız ve ziyaretinizin hiçbir dakikasında emin olun hiç yabancılık çekmezsiniz. Kastra Martis Kalesi, içinde kendine has bir gizem barındıran Vidin Kenti, Samokov Dağı, Saeva Dubka Mağarası ve daha pek çok gezip görebileceğinizin gerek tarihi gerekse doğal ortama sahiptir Bulgaristan.

Eğer siz de bu ülkeye gelmek ve hem tarihi hem de sosyal yanlarını keşfetmek niyetinde iseniz, yapmanız gereken tek şey hemen bir turist vizesi başvurusunda bulunmak olmalıdır. Başvurunuzu yapmanız için, ilk etapta Bulgaristan Konsolosluğu’nun resmi sitesinden elde edebileceğiniz bir online başvuru formu doldurmanız yeterlidir.

Bulgaristan da bir Avrupa ülkesi olduğundan dolayı Schengen Vizesi’ne tabiidir. Bu sebepten ötürü, eğer ilk kez Schengen Vizesi alıyorsanız vize danışmanlık şirketleri aracılığı ile değil şahsen başvuruda bulunmalısınız.

Bulgaristan’a alacağınız turist vizesi bazı belli başlı kategorilere ayrılmıştır ve ibraz etmeniz gereken belgeler  bu kategorilerden hangisine dahil olduğunuza göre değişir. Ait olduğunuz vize kategorisine göre yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir,

 İşveren olarak Bulgaristan Turist Vizesi için, 

* Eksiksiz, doğru bir şekilde doldurulmuş ve sahibi tarafından imzalanmış bir vize başvuru formu

* Güncel olan 2 adet biometrik fotoğraf

* En az 6 ay süreli, en az 2 adet boş sayfası bulunan, schengen kuralları gereğince ilk çıkış tarihi 10 seneden eski olmayan pasaport

* Şirketinizin antetli kağıdına Bulgaristan Konsolosluğuna hitaben gidiş niyetinizi açıklayan orijinal vize talep dilekçesi

* Bulgaristan’da görüşmeye gideceğiniz şirketten gelen davetiyenizin orijinali ve fotokopisi

* İmza sirküleri

* Vergi levhası fotokopisi

* Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

* Son 3 aya ait faaliyet belgesi(eğer ilk kez schengen alıyorsanız faaliyet belgesi aslı)

* Şirketin banka hesap cüzdanı fotokopisi (minimum 2000tl bakiyeli ve güncel)

* Otel ve uçak bileti rezervasyonu

* Seyahat sağlık sigortası

 

SSK’ya bağlı maaşlı çalışan olarak Bulgaristan Turist Vizesi için,

 

* Eksiksiz, doğru bir şekilde doldurulmuş ve sahibi tarafından imzalanmış bir vize başvuru formu

* Güncel olan 2 adet biometrik fotoğraf

* En az 6 ay süreli, en az 2 adet boş sayfası bulunan, schengen kuralları gereğince ilk çıkış tarihi 10 seneden eski olmayan pasaport

* Şirketinizin antetli kağıdına Bulgaristan Konsolosluğuna hitaben gidiş niyetinizi açıklayan orijinal vize talep dilekçesi

* Bulgaristan’da görüşmeye gideceğiniz şirketten gelen davetiyenizin orijinali ve fotokopisi

* İmza sirküleri

* Vergi levhası fotokopisi

* Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

* Son 3 aya ait faaliyet belgesi(eğer ilk kez schengen alıyorsanız faaliyet belgesi aslı)

* İşe giriş belgesi

* Son 3 ayın maaş bordrosu

* SGK hizmet dökümü

* Şirketin banka hesap cüzdanı fotokopisi (minimum 2000tl bakiyeli ve güncel)

* T.C kimlik fotokopisi

* Otel ve uçak, otobüs, tren bileti rezervasyonları ya da kendi hususi aracınız ile gidiyorsanız araç ruhsat fotokopisi ve uluslarası yeşil sigorta, uluslarası ehliyet

* Seyahat sağlık sigortası

 

Ev Hanımı olanlar için Bulgaristan Turist Vizesi,

 

* Bulgaristan Konsolosluğu’na hitaben yazılmış gidiş sebebini ve gidilecek tarih aralığını ayrıntılı olarak açıklayan imzalı bir dilekçe

* Varsa gayrimenkul tapularının fotokopileri

* Güncel olan hesap cüzdanlarınızın fotokopileri

* Eşiniz çalışıyorsa veya işveren ise daha önceden yukarıda belirttiğimiz belgeler sizin belgelerinizin yanına eklenmelidir.

* 2 adet güncel olan biometrik fotoğraf

* En az 6 ay süreli bir pasaport ve varsa daha önceki eski pasaportlarınız

* Seyahat sağlık sigortası

* Eşinizin varsa halen geçerli olan ya da eski Bulgaristan vizesi fotokopileri

 

Öğrenci olarak Bulgaristan Turist Vizesi,

 

* Bulgaristan Konsolosluğu’na hitaben yazılmış gidiş sebebini ve gidilecek tarih aralığını ayrıntılı olarak açıklayan imzalı bir dilekçe

* Okulunuzda alacağınız güncel bir öğrenci belgesi

* Henüz 18 yaşı dolmamışsa anne ve baba tarafından noterden alınacak bir muvafakatname

* Aile işveren ise yukarıda belirttiğimiz işveren belgeleri

* Güncel olan, biometrik 2 adet vesikalık fotoğraf

* En az 6 ay süreli pasaport

* Seyahat sağlık sigortası

* Anne ve babanın varsa eski Bulgaristan vizelerinin fotokopileri

 

Emekli olarak Bulgaristan Turist Vizesi,

 

* Bulgaristan Konsolosluğu’na hitaben yazılmış gidiş sebebini ve gidilecek tarih aralığını ayrıntılı olarak açıklayan imzalı bir dilekçe

* Emeklilik cüzdanı fotokopisi

* Sağlık karnesi fotokopisi

* Var ise gayrimenkul tapularının fotokopileri

* Güncel olan banka hesap cüzdanlarınızın fotokopileri

* Güncel olan biometrik 2 adet vesikalık fotoğraf

* Var ise eski pasaportlarınızle birlikle en az 6 ay süreli bir pasaport

* Seyahat sağlık sigortası

Copright Alanı text bilgileriniz & Copy 2013Bulgaristan vizesi Hakkında Bilgi Alabileceğiniz Vize Platformu. | Site Haritası | Site Haritası | Site Haritası